21 Octombrie 2021: Schimb de idei cu dascălii din cadrul Școlii Gimnaziale “Alexandru Ivasiuc” Baia Mare

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype
Un schimb de idei utile s-a produs în cadrul întâlnirii cu dascălii din cadrul Școlii Gimnaziale “Alexandru Ivasiuc” Baia Mare, evenimentul fiind organizat de echipa ASSOC în cadrul proiectului “Sprijin pentru creșterea nivelului de calificare al angajaților”.
A fost un bun prilej ca, împreună cu reprezentanții corpului profesoral, să discutăm despre importanța învățării pe tot parcursul vieții, dar mai ales despre modalitățile în care oamenii pot fi mobilizați să își continue studiile și să urmeze cursuri de calificare care să le ofere și alte perspective în viață.
Într-un climat economic nesigur și într-o permanentă schimbare a priorităților pe piața muncii, obținerea de noi competeențe și specializări este vitală pentru reușită.
ASSOC, prin echipa proiectului, și-a propus să stimuleze participarea la programe de formare profesională, iar la întâlnirile constante ce sunt organizate cu reprezentanți din diverse medii profesionale se încearcă identificarea de soluții.
De exemplu, cadrele didactice prezente la evenimentul de la Școala “Alexandru Ivasiuc” au vorbit despre nevoia prezenței un asistent social în unitățile de învățământ, în special a celor în care există grupuri vulnerabile. În opinia dascălilor, un asistent social ar avea instrumentele necesare să identifice problemele din familii și chiar să prevină viitoare probleme.