25 Ianuarie 2022: Adulții învață mai bine și mai eficient în contexte mai puțin formale

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Adulții învață mai bine și mai eficient în contexte mai puțin formale, prin intermediul unor activități, prin metode și tehnici flexibile, adaptate nevoilor, intereselor și aspirațiilor lor. În acest context, ASSOC a dezvoltat metode de învățare potrivite în acest context, caracterizate printr-o mai mare flexibilitate și adaptare la cerințele și nevoile cursanților, oferind respect și independență.
Reacțiile în urma acestor programe informale de studiu au fost pozitive, iar cele mai recente dintre ele, desfășurate la Școala “Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, au fost de succes.
Cadrele didactice din cadrul unității de învățământ sunt preocupate de învățarea pe tot parcursul vieții, iar în acest sens au beneficiat de sprijinul echipei de proiect “Sprijin pentru creșterea nivelului de calificare al angajaților”, direct interesată să ajute cât mai multe persoane ajunse la vârsta adultă să se califice profesional ori să asimileze cunoștințe noi în diverse domenii de interes.
Educaţia adulţilor apare din perspectiva educaţiei permanente drept o completare, continuare, perfecţionare şi individualizare a formaţiei personale și profesionale, pentru a face față provocarilor mereu noi.