3 Februarie 2022: Diplome recunoscute pe plan internațional

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Diploma într-o meserie este obligatorie în străinătate, unde angajarea pe un post specializat este condiționată de absolvirea unor cursuri în domeniu. și în România se constată o schimbare în această privință, astfel încât tot mai mulți angajați își doresc certificarea competențelor lor în domeniul în care muncesc. Prin urmare, nu e de mirare că își fac timp să urmeze cursuri de calificare și învață pentru examenele pe care trebuie să le susțină.
Așa a fost și cu participanții primei serii de curs “Lucrător în prelucrarea produselor semifinite din lemn”, care, după o perioadă de studiu, a avut de susținut examenul în vederea certificării.
Lăsând la o parte emoțiile care i-au cuprins pe participanți, mai puțin obișnuiți cu astfel de manifestări, fiecare s-a străduit să dea totul ca să nu rateze șansa de a avansa la locul de muncă.
Cursul a fost organizat prin proiectul “Sprijin pentru creșterea nivelului de calificare al angajaților”, al cărui obiectiv constă în creșterea participării la programele de formare profesională continuă, cu accent pe adulții cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârsta de peste 40 ani din zone rurale defavorizate, respectiv îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții.