„Oricine renunţă să înveţe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viaţă este să-ţi păstrezi propria minte tânără.”
Citatul îi aparține industriașului american Henry Ford, care nu doar a realizat importanța învățării pe tot parcursul vieții, ci și a încercat să îi motiveze pe oamenii din anturajul său să continue să se perfecționeze, mai ales că în America acelor ani revoluția tehnologică începuse să schimbe lumea.
Colegii implicați în proiectul “Sprijin pentru creșterea nivelului de calificare al angajaților”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, chiar au organizat zilele trecute o campanie în care au menționat cât de esențial este învățatul la orice vârstă.
Evenimentul organizat în acest sens a captat interesul participanților, mai ales că aceștia tocmai ce finalizaseră cu succes cursul de “Competențe informatice/Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere”.
Cu toții, cursanți și organizatori, au consimțit că învățarea continuă sprijină competitivitatea în contextul unei economii globale a cunoaşterii , iar rămânerea în urmă cu tot ce ține de tehnologie aproape că începe să fie un handicap.
Proiectul “Sprijin pentru creșterea nivelului de calificare al angajaților” (POCU/726/6/12/134995) vizează acordarea de sprijin pentru participarea la programe de formare profesională continuă pentru 660 angajați (inclusiv PFA și întreprinderi individuale), cu domiciliul/ reședința în Regiunea Nord-Vest. Pentru aceștia se vor organiza cursuri de calificare care să faciliteze învățarea pe tot parcursul vieți.